maanantai 11. huhtikuuta 2016

Korvapuustit ja pikkuleivät



Pullataikina:
5 dl maitoa/vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
12-14 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia

Täyte: 
pehmeää voita
sokeria
kanelia
(vaniljasokeria)

Voiteluun: kananmunaa

Pinnalle: raesokeria


Pikkuleipätaikina: 
200 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä tunnin verran. 

Kauli taikina pieninä osina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota levystä haluamallasi muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastalla pellille leivinpaperin päälle. Paista leivonnaiset 200 asteessa uunin keskitasolla  8-12 minuuttia riippuen niiden paksuudesta. Pursota sulatettua suklaata jäähtyneiden pikkuleipien päälle.  




1 kommentti:

  1. Näyttääpä herkulliselta. Valitettavasti pitkä matka päiväkahville.

    VastaaPoista